My Kids First Bento Lunch Box

Standard

Liat-liat orang jepang bikin Bento wah rasanya sirik aja… abis kreatif banget….smile Ubek-ubek dah tuh mr. google buat cari info lebih banyak. Ternyata buat bento yg bagus butuh alat bantu juga…. Akhirnya ketemu juga dah cetakan2 mini untuk nasi dan cutternya di food hall. Nah hari ini kebetulan anak2 disuruh bawa makanan 4 sehat 5 sempurna. Jadi dah dibuat dalam bentuk bento buat menarik minat anak2, abis anakku kok susah banget kalo di suruh makan. Masih pemilih gitu.
Menunya sih simple, menu yg anak2 doyan, nasi goreng + keju + telor dan nugget ayam. Mereka bilangnya ayam 123 karena bentuknya seperti itu. Plus buah anggur dan tumis buncis wortel. Kesan pertama mereka? Mami itu yg merah2 apa, dede ga mau… Yah ampun dah diusahain se-cute gini masih aja di protes…. Kapan yah anak2 bisa makan sayuran?sadAda yang bisa bantu cara menarik minat anak makan sayur?

In English Look all the japanese making bento was gorgeous… so creative….smile I search on mr. google looking for info. Looks like making good bento needs helping tools also…. Finally I found some of them likes mini molds for rice and cutter at food hall. Today eventually my sons must take healthy lunch box for school. So I made it bento for taking my kids interest, cause my kids were very picky on food. The menu was simple, one of my kids favorite, fried rice+cheese+eggs and chicken nugget. They call it chicken 123 cause look like number. Plus grapes and saute stringbean and carrots. They first impressions? Mami was is the red one? I don’t like it…… OMG I try so hard to be attractive still get the protest….. when my kids can eat vegie?sad Can anybody helps to get my kids interest about vegie?smile

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s