Dapur Ngebul Lagi!

Standard

Liburan nih! Tahun ini liburan dari tanggal 26 September s/d 4 Oktober 2008, lumayan seminggu lebih 2 hari.smile Awal liburan ke Lembang – Bandung dari tgl 26 s/d 29 September 2008. Nah abis itu ke puncak tgl 2-an rencananya sih. Report menyusul dah. Sekarang lagi masa tenang hehehe, jadi dapur bisa ngebul lagi.

Pagi-pagi bangun iseng inget banyak persediaan bahan makanan di kulkas buat liburan. Ada sosis dan smoked chicken yg belinya dari salah satu blogger ternama. Ada ikan dori, ikan gindara, kerang hijau kupas, kulit sapi, daging sapi, daging babi dan daging ayam. Wah banyak juga yak persediaannya kira-kira kapan habisnya?smile

Nah tugas dapur ngebul pertama bikin pizza sosis dan tumis sosis, wah serba sosis nih. Oh yah berhubung masih ada paprika merah hasil borongan dari tukang sayur, yah jadinya pakai paprika merah dah sebagai bahan utama selain sosis. Topping buat pizza sih cuma tumis sosis, paprika merah, jagung pipil dan bawang bombay pakai saus tomat. Rasanya jadi asam manis gitu. Terus di taburin mozzarella diatasnya. Cuma mungkin kebanyakan air dari tumisannya, pizzanya jadi jerawatan hihihi.smile

Abis itu tumis sosis dah masih pakai paprika merah dan bawang bombay. Rasanya dibuat manis pedas yang didapat dari rasa paprika merahnya. Mungkin rasanya mirip daging sapi tumis paprika, hanya yg ini tidak berasa kaldu sapi. Sama – sama enak buat temen makan nasi tapi kalau ditanya yg lebih sedap, daging tumis paprika dah yg menang. wink Trus iris smoked chicken sedikit dan di panggang. Wah ternyata sosis dan smoked chickennya Stella enak buanget, home made enak dan sehat. Sosisnya ada expired date juga dan jangka waktunya hanya 2 bulan ga bisa lama, ini tandanya benar-benar alami. Buruan untuk yg di Jakarta contact dah Stella di sini. Harganya juga reasonable kok, dijamin puas. Kok promosi yak? smile

Aniwei hehehe semua bilang enak, bahkan suami bilang ga usah ke pizza hut lagi, soalnya rugi abis, topping dikit makan juga ga puas harga dah mahal.smile

In English

Holiday Comes! This year its comes from September 26 till October 4 2008, not bad it got A whole week and 2 days. smileFirst day of holiday from September 26 till September 29 2008 my family goes to Lembang – Bandung. After that maybe go to puncak on October 2. I’ll be tell the story later. Now is calming down hehehe, so my kitchen smokey again.wink

First time in the morning I remember there is many supply food at refrigerator for holiday. There was sausage and smoked chicken that I bought from one of famous blogger. Dori fish, Gindara fish, Skinless Green Clams, Beef Skin, Beef, Pork and Chicken. Wah there was so full, I wonder when it all be finish?smile

Now first my smokey kitchen was making sausage pizza and saute sausage, wah looks like sausage mania. Oh yes there is still left Red bell pepper from vegetable person, so I used red bell pepper as the main ingredients beside sausage. Pizza topping just saute sausage, red bell pepper, loosen beans corn and onion on tomato sauce. The taste become sour and sweet. Then sprinkle with mozzarella on top. But maybe to gravy on saute, the pizza become pimple hihihi.smile

After that making saute sausage still use red bell paper and onion. Taste was sweet and spicy from red bell pepper. Maybe the taste not different from Saute Red bell pepper with beef, only this one not have beef stock taste. Same tasty for rice companion but if you asking which was tastier, Saute red bell pepper with beef was the winner. wink Then I sliced smoked chicken a little and baked it. Wow Stella sausage and smoked chicken was so delicious, home made tasty and healthy. The sausage also have expired date and time limit only for 2 month, this was sign that really natural. Hurry for contact Stella in here for reader from Jakarta. The price also reasonable, satisfied guarantee. Looks like promotion hah?smile

Anyway hehehe everybody said delicious, even my husband said never go pizza hut again, cause it really looser, little topping never got fulled and have a high price.smile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s