Blueberry Cheese Cake

Standard

Dah lama mau coba buat cheese cake yg dipanggang, tapi suka ragu soalnya yg pernah di coba kalo di panggang tuh mirip bolu biasa. Nah setelah liat dan tanya2 ke Ching, katanya cheese cake yg ini rasanya mirip yg cool, mau dah coba buat. Resepnya sih di ambil dari sini.

Dan ternyata, hasilnya bener enak banget persis kayak si Ching bilang, hasilnya mirip cheese cake yg dijual di cafe. Suami doyan banget beli cheese cake di cafe gitu, dan menurut suami cheese cake yg ini mirip banget, yummy dan anak-anak pun suka. Ga perlu nunggu lewat hari, siang bikin sore dah ludes. Suami aja cuma kebagian 1 potong.sad

Resepnya disalin dah :
Baked Cheese Cake
Bahan :
Kulit
80 gr crackers, tumbuk halus (saya pake marie regal)
3 sdm mentega (cairkan)
2 sdm gula pasir (rasanya lebih baik kurangin dikit deh…)

Isi
250 gr cream cheese
150 gr gula pasir
½ sdt kulit jeruk lemon parut
1 sdt vanili
3 btr telur

Saus
Selai Blueberry (saya pakai yg merk Mariza botolan)

Cara Membuat :
Campur jadi satu bahan kulit
Ratakan di dasar loyang springform (ukuran 18) , tekan2 spy padat
Panggang di oven bersuhu 170’ selama 10 menit lalu dinginkan
Isi : kocok krim cheese dengan gula, vanili dan kulit jeruk sampai halus, lau masukkan telur satu persatu, aduk rata (adonana akan terasa encer)
Tuang ke Loyang, lalu panggang dengan cara au bain marieselama 40 menit sampai keras dan matang, angkat lalu dinginkan
Setelah itu tuang selai di atas cake, dan dinginkan di kulkas
Potong2 sebelum disajikan

In English

It’s been long time want to make baked cheese cake, but I always doubt cause I don’t like baked looks like another regular cake. But after look and ask to Ching, She said this one taste like cool cheese cake, it’s worth it to try. The recipe you can get it here.

Guess what, the cake was so delicious just like Ching said, is taste the same like cheese cake that sold at the cafe. My husband really likes buy cheese cake ata cafe, and according to my husband this one was looks alike, yummy and my kids also like it. The cake already finish at noon, after I make it. My hubby just get 1 slice of it. sad

Here is copy the recipe:
Baked Cheese Cake
Ingredients:
Skin :
– 80 gr crackers, pound till soft ( I use marie regal biscuit)
– 3 tbs melting butter
– 2 tbs sugar

Fill:
-250 gr cream cheese
-150 gr sugar
-1/2 tsp grater lemon skin
– 1 tsp vanilli extract
– 3 eggs

Sauce:
Bluberry Jam ( I use Mariza bottle)

How:
Mix all skin ingredients
Flatten at the bottom springform baking pan (size 18), press till solid
Oven at 170 for 10 minute that cooling down
Fill : Mix cream cheese with sugar, vanilli and lemon skin till soft, then add eggs one by one, stir even ( the dough was so watery)
Pour into the baking pan, then baked with au bain marie style for 40 minute till hard and cooked, take out and chill it
After that pour the jam on the top, then put in the refrigerator for a while.
Then cut it into slice when served.

4 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s